Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/salinacluj/public_html/wp-content/plugins/wpforms-lite/includes/class-widget.php on line 142

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/salinacluj/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
aerosoli

Terapia cu sare in salina artificiala. Aerosoli naturali 


Terapia cu sare sau Haloterapia reprezintă metoda prin care un subiect este expus aerosolilor salini pe care îi inhalează sau îi asimilează la nivelul pielii. Realizarea cu succes a unei şedinţe de haloterapie a fost condiţionată de deplasarea în zona peşterilor de sare şi de petrecerea unui timp în interiorul lor. În ROMÂNIA, salinele naturale de la TURDA, PRAID, SLĂNIC MOLDOVA sau OCNA MUREŞ – adevărate oraşe subterane din sare – primesc anual sute de mii de vizitatori care, sub indicaţie medicală sau din proprie iniţiativă, confirmă teoria descoperită empiric conform căreia aerosolii salini sunt benefici în stimularea imunităţii locale la nivelul aparatului respirator, au efect bacteriostatic, efect mucolitic şi antiinflamator.

Sare este folosita pentru capacităţile sale curative încă din antichitate.  Papirusurile doctorului egiptean Imhotep din al treilea mileniu pre-creştin sunt pline de reţete curative ce conţin sare(aerosoli) – marea majoritate fiind pentru tratamentul rănilor (despre care Imhotep ştia că sunt „curăţate” de sare). Medicina antică greacă nu era străină de efectele sării, pe care însuşi Hippocrates o folosea frecvent în terapia rănilor, dar şi drept laxativ. El are şi prima teorie a efectelor NaCl asupra sistemului nervos central, afirmând că sarea, consumată ponderat, conferă o senzaţie de bine. Hippocrates este primul care observă beneficiul tratamentului cu aerosoli recomandă ca aburul din apa sărată să fie inhalat pentru tratarea afecţiunilor respiratorii.

Terapia cu aerosoli este 100% din surse naturale, nu contine substante chimice și nu există efecte secundare cunoscute asociate cu aceasta terapie.  Tratamentul cu aerosoli poate ajuta la stimularea imunitatii cat si la starea ta de bine, o sesiune de aerosoli cu sare tinde sa fie extrem de relaxanta, și este o modalitate foarte bună de a vă răsfăța, destresa și întineri totodata .

 


In mod specific, cercetarile din domeniu au aratat ca o cura cu aerosoli salini ajuta la imbunatatirea starii de sanatate pentru persoanele care suferă de:

Bronşită
 – deseori, o simplă răceală poate fi urmată de bronşită, care poate dura până la câteva săptămâni. Bronşita cronica este comună la fumători. Creşterea eficienţei expectoraţiei prin creşterea volumului de spută şi de secreţii din căile aeriene duce la îmbunătăţirea actului respirator şi la senzaţia pacientului de eliberare, de degajare pulmonară.

Alergii – alergia este o reacţie a sistemului imunitar cauzată de substanţe nocive numite alergeni care, în cazul persoanelor alergice, provoacă o reacţie exacerbată a corpului. Alergenii, prin inhalare, pot provoca un atac de astm datorită restrângerii căilor respiratorii şi a creşterii cantităţii de mucus din plămâni. Haloterapia poate ajuta contribuind la reducerea inflamării căilor respiratorii.

Infecţii ale sinusurilor paranazale, sinuzite, infectii ale urechii– obţinerea în timp a efectului bacteriostatic va duce la reducerea episoadelor de infecţii recurente ale aparatului respirator, prin eliminarea completă a episoadelor sezoniere. Este un beneficiu inestimabil pentru pacienţii cu BPOC (bronhopneumonie obstructiva cronica), cărora un episod de infecţie respiratorie acută le poate fi fatal.

Boli de piele (psoriazis), acnee, eczeme – aerosolii salini au efecte benefice, creând un mediu nefavorabil pentru proliferarea bacteriilor.

Depresie, anxietate, tulburari de somn – imbunătăţirea calităţii somnului prin diminuarea edemului filierei aerodigestive superioare (văl palatin, baza limbii, pilierii lojei amigdaliene) regăsit adesea la sforăitorii cronici. De asemenea, la nivelul ostiilor sinusale edemul inflamator se diminuează, ducând la repermeabilizarea acestora şi la drenajul eficient al sinusurilor în fosele nazale. Aerul din salina fiind saturat cu ioni negativi ajuta la o crestere a nivelului serotoninei care este responsabila de starea noastra de bine.

Fibroză chistică – in cazul acesteia, gena “defecta” conduce la o proasta functionare a clorurii de sodiu (sarea) din organism in interiorul si in exteriorul anumitor celule (celulele epiteliale dar si cele care strabat plamanii, ficatul, pancreasul, sistemul digestiv si cel reproducator). Astfel, rezultatul acestei disfunctionalitati este reprezentat de mucus gros, lipicios, sudoare sarata si sucuri digestive ingrosate care poate bloca plamanii (dificultati in respiratie, crearea unui climat predispus proliferarii bacteriilor) sau poate impiedica (in cazul pancreasului) procesarea sau absorbtia nutrientilor in mod corespunzator, producand chiar cedarea unor organe in cazurile severe (plamani, pancreas). Salinoterapia ajuta semnificativ la fluidizarea acestui mucus prin echilibrarea si o mai buna functionare a cantitatii de sare din organism.

 

Tratamentul cu aerosoli in salina artificiala nu este recomandata fara a consulta un medic de specialitate pentru:

– copii sub 6 luni

– tuberculoza pulmonara

– infarct miocardic recent

– micoză pulmonară

– etapa acută de atac respirator

– probleme renale sau hepatice severe

– transplant de organe

– persoanele insarcinate

Daca aveti probleme grave de sanatate consultati medicul inainte de a vizita salina artificiala!!!